ARGEŞ – Acţiuni desfăşurate de IJP

stiri redactie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 26 de ani, din Bucureşti, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii Ţiţeşti, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 135 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Reținuți pentru distrugere

În ziua de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de distrugere, și au reținut doi tineri, de 20 și 22 de ani, ambii din comuna Negrași, județul Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 31 iulie spre 01 august a.c., cei doi tineri ar fi provocat distrugeri la 5 autoturisme parcate pe raza municipiului Pitești, prin zgârierea peliculei de vopsea.

După administrarea probatoriului, cei doi tineri au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 03 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, loviri sau alte violenţe şi distrugere.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că un tânăr de 21 de ani, din Pitești, ar fi sustras fostei prietene telefonul mobil, portofelul și suma de aproximativ 100 de lei, după care a plecat cu un autoturism spre Pitești, acesta fiind depistat, la scurt timp de la sesizare, ca pasager într-un autoturism.

Totodată, din cercetări, poliţiştii au mai reţinut că anterior, în cursul lunii iunie a.c., cel în cauză ar fi lovit-o, în timp ce se aflau pe raza municipiului Piteşti, şi ar fi zgâriat autoturismul pe care îl utilizează.

Reamintim că, în ziua de 15 iulie a.c., după administrarea probatoriului, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măura prefventivă a controlului judiciar.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunerea de trimitere în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Tragere la sorţi a preşedinţilor de birouri electorale

Potrivit dispoziţiilor art. 26 alin. (9) din Legea nr. 115/2015, pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, aducem la cunoştinţa opiniei publice că în data de 7 august 2020, ora […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro