Argeş – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

stiri redactie

Verificările în trafi desfăşurate ieri de poliţişti, în cadrul activităţilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2, au dus la identificarea unui maxi+taxi care transporta mai multe persoane decât numărul de locuri.

În ultimele 24 de ore, un număr de 213 poliţişti și 44 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.347 de persoane, precum și 299 de autovehicule, dintre care 119 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 174 de locaţii şi 135 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.500 de lei, după cum urmează:

-141 de sancţiuni, în valoare de 13.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-18 sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

  •  

Transporta mai multe persoane decât numărul de locuri

În ziua de 24 februarie a.c., polițiștii din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni au depistat, în jurul orei 12:30, pe DJ 702 Topoloveni, un bărbat de 44 de ani, din Dobrești, care efectua transport de persoane prin curse regulate, cu maxi-taxi, transportând mai multe persoane decât numărul de locuri.

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 23 de pasageri, față de capacitatea autovehiculului, de 17 pasageri.

În urma abaterilor constatate, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, precum și cu amendă în valoare de 870 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare al autovehiculului în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - SITUAȚIA PERSOANELOR VACCINATE ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN DATA DE 25 FEBRUARIE 2021 LA NIVELUL JUDEȚULUI SIBIU

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 32.519 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 19.227 persoane […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro