ARGEŞ – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

stiri redactie

Verificarea respectării măsurilor de izolare/carantină la adresa declarată, dar și respectarea restricțiilor privind deplasarea pe timpul nopții și a cerințelor impuse comercianților, se mențin în atenția polițiștilor.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 29 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrătorii din cadrul I.J.J. Argeș și una cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților, au fost verificate 1.501 persoane, precum și 126 de mijloace de transport persoane.

Totodată, au fost verificate 134 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecție individuală, atât de către personal cât și de către clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 de lei, astfel:

114 sancțiuni, în valoare totală de 14.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

22 de sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicatepentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;

2 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicată unor persoane care au încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa aleasă.

  •  

Nu au respectat măsura izolării/carantinei

În ziua de 11 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, care desfășurau activități de verificare la domiciliu a persoanelor ce au impuse măsuri de izolare sau carantină la o adresă declarată, au identificat un bărbat de 35 de ani, din Tigveni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localitatea de domiciliu.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

  •  

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au identificat un bărbat de 26 de ani, din Stoenești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localitatea de domiciliu.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - A 5-a zi fără cursuri suspendate, dar cu un caz de pozitivare la un cadru didactic ce a desfasurat orele online

Miercuri, 12.05.2021, nu au existat cursuri suspendate în unitățile de învățământ din județul Sibiu, deși a fost raportat un caz de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la un cadru didactic de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (acesta a desfășurat ore doar în sistem online).             Astfel, de la debutul semestrului II al […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro