ARGEŞ – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

stiri redactie

Verificarea respectării măsurilor de izolare/carantină la adresa aleasă, precum și respectarea restricțiilor privind deplasarea pe timpul nopții și a cerințelor impuse comercianților, se mențin în atenția polițiștilor.  

În cursul zilei de ieri, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților, au fost verificate 1.949 de persoane, precum și 120 de mijloace de transport persoane.

Totodată, au fost verificate 117 societăți comerciale, din tot atâtea locații de interes, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecție individuală, atât de către personal cât și de către clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.000 de lei, astfel:

113 sancțiuni, în valoare totală de 12.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

31 de sancţiuni, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicatepentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;

o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată ca urmare a nerespectării măsurii izolării/carantinei.

  •  

Nu a respectat măsura izolării/carantinei

În ziua de 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au identificat un bărbat de 31 de ani, din Topoloveni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. și C.J.C.C.I. Argeș.

  •  

În contextul epidemiologic actual, recomandăm, în continuare, tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aeronavă MiG 21 LanceR prăbușită în județul Mureș

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro