ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Reținut de polițiști pentru viol

În ziua de 17 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au reţinut un bărbat de 34 de ani, din Piteşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de viol.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 7 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi întreţiunt relaţii sexuale cu o minoră de 17 ani, împotriva voinţei sale.

Sesizarea s-a făcut din oficiu, ca urmare a unei postări pe o reţea de socializare, din partea unei persoane din cercul de cunoştinţe al victimei.

După administrarea probatoriului, în cursul serii, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat în fața instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 228 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 65.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să nu piardă din vedere în nici un moment respectarea regulilor de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo sau rutiere ce limitează vizibilitatea sau aderența.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 18 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 22 februarie a.c., o femeie de 45 de ani, din Merişani, ar fi deposedat un tânăr de 23 de ani, angajat al unei firme de curierat, de suma de 800 de lei, sub pretextul de a-i ghici viitorul.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.

Dosarul cauzei a fost înaintat unităţii de Parchet competente, cu propunere corespunzătoare, între părţi intervenind împăcarea.

  •  

Pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune sau furt prin nesocotirea încrederii, poliţiştii vă recomandă:

Nu oferiţi sume de bani sau obiecte de valoare persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul sub care sunt solicitate.

În metodele ce implică pretextul de ,,a ghici”, persoanelor vătămate le este oferit un pachet, pretins a conţine banii sau bijuteriile ce ar ,,ajuta” la ghicit, pe care li se cere să nu îl deschidă decât ulterior.

De asemenea, în metodele ce implică manipularea unor sume de bani, de regulă, se oferă de către autor o sumă sau bancnotă mai mare decât suma pretins a li se cuveni, lucru care implică faptul că persoana vătămată trebuie să dea rest la bancnota cu valoare ridicată pe care o primeşte (ex.: de nominaţie 200 sau 500 de lei).

Atrageți atenția persoanelor vârstnice din rândul apropiaţilor, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.), să nu ofere sume de bani, indiferent de pretext.

De asemenea, folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta despre diversele metode de înşelăciune, stabilind numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.

  •  

Mandate puse în executare de polițiști

În ziua de 17 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 39 de ani, din Schitu Golești, condamnat la un an de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, ca urmare a revocării măsurii de suspendare a executării pedepsei dispusă inițial.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

În ziua de 17 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 49 de ani, din Valea Mare Pravăț, condamnat la 3 ani șin 4 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Bărbatul a fost încarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - A fost adoptată Hotărârea nr.28 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în UAT Porumbacu de Jos

Astăzi, 18 martie a.c. a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr.28, privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în UAT Porumbacu de Jos, conform Hotărârii Guvernului nr. 293/2021. La data de 16.03.2021 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro