Argeş – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Reținuți de polițiști

În ziua de 09 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără drept și uz de fals, şi au reţinut un bărbat de 28 de ani, din Câmpulung.

În ziua de 02 septembrie a.c., bărbatul a fost depistat în trafic, conducând un autoturism, pe raza municipiului Pitești, iar cu ocazia controlului efectuat de polițiști, a prezentat un permis de conducere, care,în urma verificărilor, s-a stabilit că figurează pe numele altei persoane.

După administrarea probatoriului, în ziua de 09 octombrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulerior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

  •  

În ziua de 10 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, şi au reţinut un bărbat de 43 de ani, din Timișoara.

Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 09 octombrie a.c., bărbatul ar fi pătruns, prin spargerea geamului portierelor, în două autoturisme parcate pe strada Frații Golești din municipiul Pitești, sustrăgând, dintr-unul dintre autoturisme, bunuri pe care le-a abandonat în apropiere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în ziua de 13 octombrie 2019, cel în cauză ar fi sustras, prin aceeași metodă, bunuri din patru autovehicule parcate pe aceeași stradă din municipiul Pitești.

După administrarea probatoriului, în dimineața zilei de 10 octombrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulerior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 333 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 90.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 17 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 09 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un tânăr de 18 ani, din Țițești, care conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Activități de combatere a comerțului ilicit

          În ziua de 10 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, în localitatea Nucșoara, pentru identificarea actelor de contrabandă, respectiv a activităţilor privind importul, producţia, achiziţionarea, depozitarea şi comercializarea produselor accizabile și tragerea la răspundere a persoanelor care se sutrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, precum și pentru verificarea respectării prevederilor H.G. nr. 237/2001R pentru aprobarea normelor cu privire la accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistice.

          Au fost verificate trei unități de cazare și două societăți care au ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul”, fiind aplicată o sancțiune contravențională, conform O.U.G. nr. 28/1999R, în valoare totală de 10.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mediaş - Accident de circulaţie

Mun. Medias, strada Garii, coliziune intre un turism si 2 microbuze transport persoane, 8 pasageri plus sofer in fiecare microbuz.2 persoane aflate intr-unul dintre microbuze vor fi transp la spital, constiente.Politistii rutieri sunt la fata locului si efectueaza cercetari in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs acest accident.Trafic […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro