Argeş – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 169 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 8 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

 •  

Polițiștii rutieri argeșeni vor fi la datorie și vor acționa pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice acestei perioade, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile normelor de circulație pe drumurile publice și altor prevederi legale.

Recomandări privind circulația, în condiții de vreme nefavorabilă:

 • Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
 • În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie abundentă, ceaţă sau alte fenomene care influenţează deplasarea pe drumurile publice, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
 • Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
 • Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.
 • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
 • În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
 • Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.
 • Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!
 •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 08 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în ziua de 20 mai 2019, un bărbat de 29 de ani, din Câmpulung, ar fi amenințat-o și lovit-o pe fosta concubină, de 29 de ani, în timp ce se aflau în incinta unui local din municipiul Câmpulung.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunerea de trimitere în judecată.

 •  

Transportau lemne fără documente legale

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Rucăr au depistat un bărbat de 36 de ani, din Stoenești, care transporta pe DJ 725, cu o autoutilitară, cantitatea de 1,85 mc de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport.

          Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării autoutilitarei cu care s-a realizat transportul.

 •  

          Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 28 de ani, din Rucăr, care transporta pe DJ 725, cu o autoutilitară, cantitatea de 1,1 mc de cherestea, fără a deține documente de proveniență sau transport.

          Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

 •  

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 47 de ani, din Bughea de Sus, care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 2,170 mc de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport.

          Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Argeş - SANCȚIONAT CONTRAVENȚIONAL PENTRU DEȚINEREA UNUI CÂINE PERICULOS

În ziua de 8 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Stâlpeni au sancţionat contravenţional un tânăr de 22 de ani, din Mioveni, întrucât a deţinut, în localitatea Stâlpeni, un câine din rasa Pitbull-Amstaff, fără a respecta obligaţiile de a depune la poliţie declaraţia pe propria răspundere şi condiţiile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro