ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 274 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 35 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea, fără drept și sub influența alcoolului, un moped neînregistrat

În ziua de 31 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un tânăr de 25 de ani, din municipiul Curtea de Argeș, care conducea un moped pe DN 7C, pe raza localității Băiculești, în timp ce se afla sub influența alcoolului și fără a poseda permis de conducere.

Din verificări s-a stabilit că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

Totodată, tânărul a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 335 şi 337 din Codul Penal.

  •  

Conducea fără drept și sub influența alcoolului

În ziua de 31 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţiei Rurală Leordeni au depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Călinești, care conducea un autoturism pe DJ 702 G, pe raza localităţii Rătești, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului și fără a poseda permis de conducere.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 31 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 48 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 65 B, pe raza localității Bradu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 123 km/h.

Bărbatul a fost sancționat conform OUG195/2002R cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În ziua de 31 mai a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistați 11 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, care au deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 13.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproximativ 11 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - PRINȘI ÎN TRAFIC DUPĂ CE AR FI SUSTRAS DIVERSE BUNURI SAU AU ÎNCĂLCAT MĂSURA IZOLĂRII

La data de 29 mai a.c., în jurul orei 14,30, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, în localitatea Axente Sever, un medieșean, în vârstă de 53 de ani, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp. În urma evenimentului au rezultat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro