Argeş – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Reținuți de polițiști

În ziua de 05 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Băiculești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu și lovire sau alte violențe, şi au reţinut un bărbat de 26 de ani, din Băiculești.

Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 04 octombrie a.c., cel în cauză, împreună cu alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani și o femeie de 37 de ani, toți din Băiculești, ar fi pătruns în curtea locuinţei unui bărbat, de 45 de ani,  din aceeași localitate, pe care l-ar fi agresat.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 26 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 05 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violențe, şi au reţinut o femeie de 30 de ani, din Budeasa.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 30 august a.c., cea în cauză, pe fondul unui conflict spontan, ar fi agresat-o pe mama concubinului său, o femeie de 54 de ani, din aceeași localitate.

După administrarea probatoriului, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 25 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 05 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 55 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 65 B, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu o viteză de 115 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, totodată fiind reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 05 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 44 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

Mandat pus în executare de poliţişti

În ziua de 05 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Investigații Criminale, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Costești, privind pe un bărbat de 40 de ani, din Lunca Corbului, condamnat la 3 ani și 8 luni, pentru săvârşirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tentativă de viol.

Bărbatul a fost încarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Precizări de la Prefectură

În urma informațiilor apărute în presa locală, facem următoarele precizări: Potrivit dispozițiilor art. 149  – 150 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, mandatul primarului declarat ales este validat/invalidat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro