Argeş – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste  35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 5 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

  •  

Mandat pus în executare de poliţişti

În ziua de 31 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni, au depistat un bărbat de 27 de ani, din Bogaţi, urmărit international în baza unui Mandat European de Arestare emis de autorităţile germane.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca cel în cauză să fie prezentat în faţa instanţei, pentru parcurgerea procedurii de extrădare.

  •  

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În perioada 24 – 31 august a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistați 13 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 58 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 13.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 10 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

  •  

Exemplu:

În ziua de 26 august a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au depistat un bărbat de 57 de ani, din Pietroşani, care transporta material lemnos cu un autocamion, pe DJ 731, pe raza localității Nucşoara.

Bărbatul a prezentat, pentru control, un aviz de însoţire a materialului lemnos, din care reieşea că transportă 11,78 metri cubi, însă, în urma evaluării materialului lemnos de către un specialist silvic, s-a constatat că autovehiculul avea încărcată în plus cantitatea totală de 1,5 metri cubi faţă de cea consemnată în documente.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Domneşti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vâlcea - AȚI VĂZUT-O ?

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea efectuează verificări în cazul dispariției unei tinere de 18 ani, domiciliată în municipiul Râmnicu Vâlcea. În seara zilei de 31 august a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în data de 26 august a.c., numita […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro