ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 330 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 70.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și a fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 9 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat o tânără de 26 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe b-dul Frații Golești din municipiul Pitești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h.

Tânăra a fost sancţionată contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Prejudiciu recuperat de polițiști

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Brăduleț au continuat cercetările în cazul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt și au recuperat prejudiciul.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 9 iulie a.c., o femeie  de 27 de ani, din comuna Bughea de Jos, ar fi sustras telefonul mobil al unei femei, în timp ce se aflau la o stână de pe raza localității Brăduleț.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările în cadrul unui dosar de cercetare penală, privind săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 30 iulie 2019, un bărbat de 27 de ani, din Pitești, ar fi distrus, prin lovire, un aparat de jocuri electronice aparținând unei societăți de pe raza municipiului Pitești, producând un prejudiciu de aproximativ 2.500 de lei.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Sancționat contravențional pentru transport de persoane peste numărul de locuri

În ziua de 9 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au depistat, pe DN 65, pe raza localității Albota, un bărbat de 53 de ani, din Izvoru, care efectua transport de persoane în regim maxi-taxi, pe ruta Pitești – Mîrghia, în timp ce transporta persoane peste numărul de locuri și fără să respecte obligația emiterii biletelor de călătorie pentru mai multe persoane.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform HG 69/2012, cu amendă în cuantum de 9.000 de lei.

  •  

Activităţi de combatere a delictelor silvice

          În perioada 6 – 9 iulie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistate 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, care au tăiat, deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

          Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 6 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - A.F.C.Hermannstadt vs F.C.Voluntari, etapa a XIX-a, play-out, Liga 1

A.F.C.Hermannstadt revine pe Stadionul Municipal Sibiu după două deplasări în care a obținut 6 puncte importante, la Iași, cu Poli, și la Ploiești, contra celor de la Chindia. Adversar în etapa a IX-a din Play-Out-ul Ligii I  va fi cea mai în formă echipă din Play-Out – F.C.Voluntari – care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro