ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru limitarea efectelor vremii nefavorabile, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 245 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 90.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 24 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri argeșeni vorcontinua să acționeze în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respecta regimul legal de viteză, și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Vă recomandăm să circulaţi cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi adoptaţi o manieră preventivă de condus. Nu vă angajați în efecutarea de manevre riscante, nu uitați de politețea rutieră și respectați indicațiile polițiștilor, aflați la datorie.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

  •  

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 21 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 19 ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Țițești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

În ziua de 21 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 42 de ani, din Stâlpeni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 116 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 22 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat pe DN 73, pe raza localității Mihăești, un bărbat de 29 de ani, din comuna Rîșca, județul Suceava, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism și remorcă, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Mandat de arestare preventivă pus în executare de poliţişti

În ziua de 21 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Curtea de Argeș, ca urmare a înlocuirii măsurii arestului la domiciliu, privind un tânăr de 19 ani, din municipiul Curtea de Argeș, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Tânărul a fost încarcerat.

  •  

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În ziua de 21 iunie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistați 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 56 de ani, care au deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 16.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproape 7 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Situaţia Covid 19, la SCJU

In data de 22.06.2020, situatia pacientilor confirmati Covid19 si internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea se prezinta in felul urmator: La sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea se afla internati 3 pacienti confirmati Covid19:  unul este asimptomatic si doi prezinta forme medii. In ultimele 24 ore […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro