ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru limitarea efectelor vremii nefavorabile, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 215 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 75.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 22 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 18 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 47 de ani, din Mihăeşti, care conducea un autoturism pe DN 73, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Reținuți pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

În ziua de 18 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţei Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor tulburarea ordinii şi liniştii publice şi de ameninţare, şi au reţinut un bărbat de 49 de ani, şi un tânăr de 20 ani, ambii din Băiculeşti.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 14 iunie a.c., în jurul orei 19:00, cei în cauză, împreună cu încă doi minori, s-ar fi manifestat agresiv faţă de mai multe persoane aflate la un magazin alimentar de pe raza comunei Merişani, împrejurare în care ar fi adresat ameninţări unuia dintre clienţii aflaţi la magazin.

După administrarea probatoriului, bărbatul şi tânărul au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Prejudiciu recuperat de polițiști

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au continuat cercetările într-un dosar penal privind sâvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi au recuperat prejudiciul, constând în 12 stupi cu familii de albine.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 30 spre 31 mai a.c., un bărbat de 29 de ani, din Bogaţi, ar fi sustras 12 stupi cu albine, de pe un teren cu fâneţe aflat la limita dintre localităţile Bogaţi şi Priboieni, lăsaţi nesupravegheaţi de către persoana vătămată. Ulterior cel în cauză ar fi înstăinat stupii către o altă persoană, de pe raza comunei Mozăceni.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere legală.

  •  

Recomandări preventive pentru apicultori:

  • Nu lăsaţi cutiile de stup individuale ori autovehicule/remorci amenajate ca stupine mobile, fără supraveghere pe câmp, în locuri izolate şi neîngrădite.
  • Când vă deplasaţi pentru culesul pastoral pe raza altor localităţi, încercaţi să efectuaţi deplasările împreună cu alţi apicultori, pentru ca familiile de albine să aibă supraveghere permanentă.
  • Creați semne particulare la toate cutiile de stup, de preferat și în interiorul acestora sau la ramele și accesoriile acestora.
  • În cazul pavilioanelor amenajate ca stupine mobile, luați măsuri de montare a unor sisteme de protecție împotriva sustragerii sau chiar montare a unor sisteme de supraveghere video, în special în situația în care folosiți și cutii individuale, pentru a descuraja sustragerea acestora sau a putea oferi indicii utile în cazul sustragerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - În atenţia pensionarilor sistemului public de pensii

Casa Judeţeană de Pensii Sibiu anunță că prestarea serviciilor de tratament balnear, cazare și masă pentru beneficiarii biletelor de tratament balnear eliberate de CNPP în anul 2020, servicii suspendate din data de 16.03.2020, se reiau începând cu data de 24.06.2020. Casa Judeţeană de Pensii Sibiu are disponibile, pentru hotelurile aflate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro