Aproximativ 150 de datornici, iertati de Primaria Sibiu

Hila Ovidiu

Aproximativ 150 de mici datornici, persoane fizice si juridice, au fost iertati de catre Primarie. Vorbim despre sibieni care aveau datorii catre stat mai mici de 40 de lei. Municipalitatea a decis stergerea creantelor deoarece incercarea de recuperare a acestora ar fi fost mult mai scumpa.

Reprezentantii municipalitatii spun ca totalul creantelor sterse de la persoanele fizice insumeaza 1149 de lei iar datoriile persoanelor juridice care au fost date uitarii sunt in valoare de 175 de lei. Specialistii din Primarie au si o explicatie plauzibila pentru stergerea datoriilor. Multe dintre ele sunt cu sume cuprinse intre un leu si cel mult 40 de lei. In cazul acestora executarea silita, somarea sau reinstiintarea ar costa mai mult decat datoria in sine. In ceea ce priveste persoanele juridice cele mai multe datorii catre stat au variat intre un leu si si 9 lei. A fost stearsa cate o singura datorie de 32 respectiv 34 de lei.

Cele mai multe persoane fizice iertate de creante, 43 la numar, ar mai fi avut de dat Priamriei cate 4 lei. Au mai fost sterse datorii de un leu de la 22 de persoane, datorii de 8 lei de la alte 16 persoane, 5 datorii in valoare de 27 de lei si doar 2 in valoare maxima de 40 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Solicitarile pentru participarea la ora de religie se depun o singura data

Se schimba metodologia in ceea ce priveste orele de religie. Parintii nu mai trebuie sa depuna anual cererile in situatia in care vor ca odraslele sa participe la aceste ore. Cererile vor fi completate o singura data atunci cand copilul este inscris la scoala. Saptamana aceasta a fost publicat in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro