Aproape 100 de victime ale capuselor in doar o saptamana

Hila Ovidiu

Capusele au facut ravagii in ultima saptamana. Aproape 100 de persoane s-au adresat medicilor dupa minivacanta de 1 Mai. Insectele au facut 234 de victime numai pana in momentul de fata.

Medicii spun ca cele mai multe cazuri au aparut chiar in perioada minivacantei de 1 mai. Era de asteptat dat fiind faptul ca romanii respecta cu sfintenie traditia gratarului facut de Ziua Muncii. Din cele 99 de cazuri 37 au ajuns la Spitalul Judetean. Alte 24 de raportari au venit de la Spitalul de Pediatrie. Majoritatea victimelor au fost copii cu varste sub 14 ani. La Medias au fost inregistrate 21 de cazuri.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica le recomanda sibienilor sa evite zonele cu vegetatie netunsa, terenurile impadurite, pajistile tranzitate de obicei de catre animale si cladirile parasite. Sunt locurile preferate de catre capuse. La iesirea in aer liber se recomanda folosirea de repelenti. Substantele pot tine la distanta insectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-au facut primii pasi pentru modernizarea interiorului Primariei vechi

Municipalitatea sibiana isi propune sa modernizeze interiorul cladirii in care a functionat primaria veche. Marti a fost ultima zi in care cei interesati de proiectare puteau sa isi depuna ofertele. Studiile tehnice in acest an si cel mai probabil executia se va face anul viitor. In starea actuala, cladirea nu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro