Apel pentru vaccinare

Hila Ovidiu

Raed Arafat ia atitudine! Acesta spune ca poliomielita, o boala extrem de grava, care mutileaza copii pe viata, a reaparut din cauza faptului ca tot mai multi parinti refuza vaccinarea copiilor. Pana anul acesta poliomielita a fost considerata o boala eradicata atat in tara noastra cat si in tarile vecine.

Speriat probabil de numarul tot mai mare de copii care se imbolnavesc de rujeola dar si de reaparitia poliomielitei, secretarul de stat Raed Arafat, a considerat ca este momentul sa ia atitudine. Medicul si secretarul de stat acuza practic parintii care nu si-au vaccinat copiii de reaparitia poliomielitei, o boala considerata eradicata in tara noastra. Denumita si paralizie infantila, poliomielita este o infectie virala care se transmite la om prin cale fecal-orala si care de cele mai multe ori este asimptomatica la inceput asa ca nu poate fi diagnosticata. In formele grave provoaca paralizie si poate duce chiar si la decesul persoanei infectate. Articolul publicat pe site-ul de socializare vine dupa ce in ultimii ani numarul copiilor nevaccinati a ajuns la aproape 20 la suta iar in cursul acestui an 2 micuti au murit dupa ce s-au imbolnavit de rujeola si au facut o forma complicata de boala. Medicii spun ca in cele doua cazuri decesul nu s-ar fi produs daca micutii ar fi fost imunizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie la degeraturi!

Chiar daca ziua avem temperaturi cu plus, pe timp de noapte acestea scad sub limita inghetului! Pentru a evita degeraturile reprezentantii Directiei de Sanatate Publica ne dau cateva sfaturi. Pe timp de iarna tot mai multi oameni ajung la spital cu degeraturi. Putini sunt insa cei care stiu ca acestea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro