Angajatori amendati pentru munca la negru

Hila Ovidiu

Inspectorii de munca au verirficat constructorii care isi desfasorara activitatea in Sibiu. In urma verificarilor au fost aplicate zeci de amenzi iar unul dintre angajatori s-a ales cu dosar penal pentru munca la negru.

Cand au demarat campania inspectorii de munca si-au propus ca prin aceste actiuni sa scoata la lumina tot angajatii care isi desfasoara activitatea fara forme legale. Si nu au avut mult de cautat. Agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor par sa aiba o predilectie pentru munca la negru. Per total la cei peste 60 de angajatori controlati s-au constatat mai bine de 70 de deficiente in domeniul relatiilor de munca si aproape 200 in cel al securitatii si sanatatii in munca. Valoarea totala a amenzilor a fost de 135 de mii de lei. Angajatorului caruia i-au fost descoperiti la munca fara acte 7 angajati i-a fost intocmit dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu pe strada Timisoara

2 garaje si doua anexe gospodaresti s-au facut scrum in aceasta dimineata pe strada Timisoara. Pompierii s-au luptat zeci de minute cu flacarile dezlantuite. Doua garaje si un cotet de gaini s-au facut scrum marti dimineata, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric. Pompierii au ajuns de urgenta pe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro