Angajatii romani sunt cei mai saraci din Europa

Hila Ovidiu

Desi muncesc, romanii sunt cei mai saraci din Europa. Sau cel putin asa arata un studiu realizat de catre Econtext. In tara noastra mai bine de 17 la suta din totalul angajatilor traiesc cu mai putin de 100 de euro pe luna.

Cand spunem Romania spunem saracie!!! Sau cel putin asa arata statisticile care plaseaza angajatii din tara noastra pe locul I in topul celor mai saraci din Uniunea Europeana. Chiar si locuitorii Greciei au ceva mai multi bani decat angajatii tarii noastre. Potrivit Institutului National de Statistica (INS), venitul total pe economie a fost de 835 de lei in trimestrul al treilea al anului 2011. multi romani primesc pentru  o luna intreaga lucrata aproximativ 60 la suta din suma facuta publica de catre INS. Asta inseamna cel mult 500 de lei, bani cu care oamenii trebuie sa traiasca 30 de zile. La nivel european, cea de-a doua pozitie in nefericitul top se afla Grecia si mai apoi Spania. La polul opus, cel mai bine platiti salariati se afla in Cehia. Aici doar 3,7 la suta dintre angajati traiesc sub pragul saraciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Locuintele ANL de pe Independentei si-au gasit locatarii

Dupa ani de asteptari, sibienii care si-au depus dosarele pentru locuintele ANL de pe strada Independentei au primit in sfarsit cheile apartamentelor din mana primarului Klaus Johannis. Din totalul de 95 de locuinte, 85 au fost repartizate tinerilor, iar 10 au fost alocate pentru cazuri sociale. Primarul Klaus Iohannis a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro