Angajatii din spitalele sibiene nu au fost in greva

Hila Ovidiu

Sanitarii din majoritatea spitalelor tarii au fost luni in greva generala. La Sibiu insa numarul mare de solicitari i-a facut pe medici sa lucreze la foc continuu.

La nivel national mai bine de 80 de mii de angajati ai sistemului sanitar au fost luni in greva generala. Sindicalistii spun ca trebuie crescute toate salariile astfel incat doua persoane care au aceeasi fisa a postului sa aiba si aceeasi remuneratie. Mai exact liderii sindicali cer introducerea in Ordonanta de Urgenta a Guvernului 20 din 2016 a tuturor angajatilor care isi desfasoara activitatea in serviciul tehnic administrativ, a personalului din Directiile de Sanatate Publica dar si a celor din crese si gradinite. Daca li se va accepta aceasta cerere mai bine de 26 de mii de oameni vor beneficia de salrii mai mari. Se mai cere eliminarea diferentelor salariale intre asistentii care au absolvit o scoala postliceala si cei care au terminat o facultate de medicina. Sindicalistii mai cer si reducerea diferentelor de salarizare intre spitalele clinice si cele neclinice dar si trecerea asistentilor din asistenta sociala pe grila sistemului neclinic. La Sibiu insa medicii au fost doar… cu gandul alaturi de colegii lor care sunt in greva. Cel putin angajatii de la Judetean au muncit la foc continuu. Ba mai mult, angajatii din spitalele sibiene nu au parut tocmai dornici sa iasa in strada. Si asta de teama ca le vor fi taiate de pe grila de salarizare orele pe care le vor petrece in greva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Salarii mai mari?!

Cresc salariile pentru angajatii din sanatate si educatie! Majorarile salariale au fost deja adoptate de catre comisiile de munca si buget din Camera Deputatilor. Ministrul Muncii spune insa efortul financiar pentru cresterile salariale este de 4 miliarde de lei pe an iar acesti bani nu exista in bugetul statului. Comisiile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro