Angajatii din muzee, nemultumiti de salarii

Hila Ovidiu

Angajatii din muzee vor sa faca greva. Acestia spun ca au salarii mici iar dupa aplicarea legii salarizarii unitare lefurile lor vor fi de-a dreptul umilitoare. Muzeografii vor remuneratii similare cu cele ale actorilor sau a altor angajati din domeniul cultural. Reprezentantii CNM Astra spun ca sustin protestele dar ca nu cred ca vor boicota Noaptea Muzeelor.

Sindicalistii spun ca este primul protest al muzeografilor pus in scena de la Revolutie si pana in prezent. Sambata sute de angajti ai muzeelor vor iesi in strada. Manifestatiile vor avea loc in mare parte in Capitala. Cu toate acestea directorii  unitatilor culturale au decis sa nu boicoteze Noaptea Muzeelor. La Sibiu, salariile angajatilor de la Astra spre exemplu, pornesc de la 1500 de lei salariul de incadrare in timp ce salariile medii sunt undeva la 2500 de lei. Angajatii din muzee spun ca salariile lor sunt cu pana la 50 la suta mai mici in comparatie cu cele ale altor operatori culturali. Decalajul ar urma sa fie si mai mare in conditiile in care s-ar aplica proiectul nou de lege a salarizarii. Sindicalistii solicita de asemenea si uniformizarea salariilor angajatilor din muzee indiferent ca acestia isi desfasoara activitatea in unitati de interes national sau doar local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cheloo va face munca in folosul comunitatii la o scoala

Raperul Cheloo de la trupa Parazitii a fost condamnat, pe langa cei doi ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, si la munca in folosul comunitatii pe care o va executa la o scoala generala. Raperul va trebui sa faca munca in folosul comunicatii la scoala generala din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro