Ancheta DSP

Hila Ovidiu

Directia de Sanatate Publica a deschis o ancheta epidemiologica in cazul nuntasilor care au ajuns la spital dupa ce au mancat la o nunta din Boian. Oamenii au mers la medic dupa ce au prezentat simptomele specifice unei toxiinfectii alimentare. DSP-ul a prelevat probe din felurile de mancare servite in ziua nuntii.

9 persoane, adulti si copii au ajuns la spital dupa ce au participat in weekend la o nunta in localitatea Boian. Dupa ce au mancat mare parte din bucatele servite la nunta oamenilor li s-a facut rau si au fost dusi la Spitalul din Medias. Au ajuns la urgente  3 copii cu varste de pana in 13 ani, 2 adolescenti si 4 adulti. Medicii care i-au primit au stabilit faptul ca simptomele pacientilor sunt compatibile cu cele ale toxiinfectiei alimentare. Oamenii au scapat cu bine insa Directia de Sanatate Publica a deschis o ancheta. Epidemiologii au preluat 9 probe alimentare din platoul de aperitive, apa si mai multe probe bacteriologice de la persoana care a facut in gospodaria proprie branza care a fost servita nuntasilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

5 candidati au obtinut 10 la titularizare

Tinerii care au sustinut concursul de titularizare au aflat miercuri rezultatele. Mai bine de 70 dintre cei care au dat examenul n-au avut nicio sansa pentru ca au obtinut note sub 5. La polul opus se situeaza 5 candidati care au obtinut nota maxima. Miercuri au fost afisate rezultatele examenelor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro