ANCHETĂ DSP în cazul turiştilor intoxicaţi la Sibiu

Hila Ovidiu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a demarat o anchetă în cazul celor 43 de turişti, printre care şi copii, intoxicaţi în noaptea de Revelion după ce au servit masa la un hotel din Sibiu, unde petreceau trecerea dintre ani.Turistii veniţi din Bucureşti la Sibiu au avut nevoie de îngrijiri medicale, la scurt timp după miezul nopţii, cand au început să acuze dureri abdominale si stari de vomă.Mai multe echipaje SMURD s-au deplasat la hotel, 13 dintre victime, printre care doi copii, fiind duşi la Spitalul Judeţean şi la Luther, pentru investigaţii.“Victimele au primit îngrijiri medicale, după care au fost externate. O echipă de specialişti din cadrul DSP s-a deplasat la localul unde au servit masa, s-au luat probe biologice din alimentele servite. De asemenea, s-au recoltat şi probe de la angajaţi”, a declarat pentru stiridesibiu.ro  purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.Potrivit aceleiaşi surse, locaţia a rămas deschisă în continuare, urmând să sosească probele de laborator, din primele verificări nefiind găsite nereguli, a mai menţionat oficialul DSP.

“Este vorba despre o toxiinfectie alimentară cu agent patogen necunoscut. Se asteapta analizele atat de la pacienţi, cat si de la angajatii localului”, a mai spus Krisztina Gaal.

Turiştii care au petrecut noaptea de Revelion la spital fac parte dintr-un grup de peste 100 de persoane  din Bucureşti care şi-au programat distracţia de final de an la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CRPC: Primele NEREGULI găsite în cazul turiştilor INTOXICAŢI de REVELION la Sibiu

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) Regiunea Centru Brașov,  Sorin Susanu, anunţă că inspectorii sibieni au descoperit mai multe nereguli la hotelul de trei stele din Sibiu unde peste 40 de turişti, adulţi şi copii, au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară şi au avut nevoie de ajutor medical în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro