ANAF avertizează în privinţa unui site fals, care cere contribuabililor date privind cardurile

Hila Ovidiu

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează privind existenţa unui site care nu aparţine instituţiei şi prin intermediul căruia contribuabililor li se cer date personale, inclusiv numărul cardului bancar, în vederea restituirii unei taxe.

„Va rugăm NU COMPLETAŢI formularul pus la dispoziţie pe SITE-UL http://www.taxe-anaf.com/. Precizăm că procedurile de sesizare a organelor competente sunt în curs”, se arată într-un comunicat transmis de ANAF.La mijlocul lunii septembrie, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a avertizat asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidenţiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii „antifraudă” şi „ANAF” şi a recomandat ignorarea solicitărilor de la adrese de email cu origine îndoielnică.DGAF a prezentat la momentul respectiv o tentativă de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net. Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de email, anaf.antifrauda@yandex.com, în termen de 24 de ore şi să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societăţii, extras de cont bancar şi cărţile de identitate ale asociaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident în lanţ pe DN1. Mai multe maşini avariate! ACTUALIZARE

  Conform ultimelor informaţii furnizate de IPJ Sibiu, un sibian în vârsta de 50 de ani a fost ranit, el fiind lovit de un microbuz scapat de sub control. In accident au fost implicate două autoturisme, un microbuz cu marfă şi un TIR. Poliţiştii de la Rutieră spun că accidentul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro