Amenzi usturatoare pentru comertul ilicit de pirotehnice

Hila Ovidiu

Cormerciantii de pirotehnice vor fi luate la bani marunti de catre inspectorii ITM. Acestia vor avea in vedere actele de provenienta, modalitatile de depozitare dar si cele de comercializare a artificiilor. In Sibiu sunt 13 agenti comerciali care vand pirotehnice. Nerespectarea prevederilor legale atrage cu sine amenzi usturatoare.

In luna decembrie politistii alauti de inspectorii ITM acorda o deosebita atentie comercializarii de produse pirotehnice. Si asta pentru ca folosite necorespunzator artificiile pot provoca pagube, accidentari si chiar situatii ce conduc la pierderea de vieti omenesti. In timp ce politistii se vor ocupa de actele de provenienta ale produselor pirotehnice comercializate, cei de la ITM vor avea in vedere depozitarea, pastrarea, transportul si comercializarea artificiilor. De asemenea se vor verifica si caracteristicile tehnice specifice ale acestor produse. Vorbim aici inclusiv despre instructiunile de folosire. Comerciantii care nu respecta prevederile legale privind comercializarea de artificii, petarde si alte obiecte pirotehnice vor fi sanctionati contraventional. Iar amenzile nu sunt tocmai mici. Atentie sporita!!! Doar anumite tipuri de pirotehnice pot fi comercializate. Pe etichete acestea trebuie sa contina nivelul de risc, cel de zgomot dar si modul de intrebuintare. Acestea trebuie sa aiba neaparat instructiuni in limba romana. Legea spune ca este interzisa comercializarea catre publicul larg a articolelor din categoriile 2,3 si 4 adica a acelor pirotehnice de divertisment care au gramaj ridicat de materie exploziva. Acestea nu pot fi utilizate decat de pirotehnisti autorizati de catre ITM. Restul persoanelor neautorizate nu au dreptul de a detine, transporta sa comercializa pirotehnice de divertisment din categoriile considerate de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Transparenta decizionala cu privire la aeroport motiv de dezbateri la CJ

Dezbateri aprinse joi la consiliul judetean. Motivul ? Aeroportul International Sibiu. Transparenta privind negocierile contractuale, legate de aeroport mai exact. Un simplu proiect de hotarare al Consiliului Judetean cu privire la soarta aeroportului sibian a reusit sa starneasca controverse aprinse in sedinta ce a avut loc joi. Prima care a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro