Amenzi pentru neemiterea bonului fiscal

Hila Ovidiu

DGFP Sibiu le reaminteste operatorilor economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie, ca  sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale si sa emita bonuri fiscale. Neemiterea bonului fiscal se sanctioneaza cu amenda de la  8.000 lei la 10.000 lei.

Operatori economici trebuie sa fie foarte atenti la bonul fiscal. Acesta trebuie emis si predat clientilor, altfel sanctiunile sunt severe. Totodata, sumele gasite la punctele de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor apartinand operatorilor economici, care nu pot fi justificate prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, in registrul special, ori prin facturi fiscale, dupa caz, sunt considerate fara provenienta si se confisca, facandu-se venit la bugetul de stat. Agentii economici trebuie sa stie ca se confisca sumele incasate din livrarea de bunuri ori prestarea de servicii dupa suspendarea. De asemenea trebuie stiut ca ”Nota de plata” nu este documentul care reflecta incasarea in contabilitate a veniturilor operatorilor economici, bonul fiscal emis de aparatele de marcat electronice fiscale fiind obligatoriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua Mondiala fara Tutun

Ziua Mondiala fara Tutun a fost celebrata joi si de catre reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu. Acestia au desfasurat timp de 4 zile o campanie de sensibilizare printre elevii sibieni. 250 de tineri au participat la acest proiect. Cei mai buni dintre ei au fost premiati. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro