Amenzi pentru munca la negru

Hila Ovidiu

In 5 zile inspectorii de munca au dat amenzi in valoare de aproximativ 200 de mii de euro.  La nivel national, in timpul controalelor, au fost depistate mai bine de 60 de persoane care isi desfasurau activitatea la negru. Si in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat sanctiuni consistente.

In doar 5 zile inspectorii de munca au facut mai bine de 1200 de controale in intreaga tara. Au fost depistate 63 de persoane care munceau fara forme legale. Pentru acesta angajatorilor li s-au aplicat amenzi de peste 825 de mii de lei. Si inspectorii care verifica securitatea si sanatatea in munca au fost in teren. Au efectuat la nivel national 1110 controale si acolo unde au fost gasite nereguli grave au aplicat amenzi. Valoarea sanctiunilor se apropie pe acest segment de 300 de mii de lei. Atat inspectorii care verifica sanatatea si securitatea in munca dar si cei care se ocupa de relatiile de munca spun ca vor fi in teren si in perioada urmatoare iar acolo unde vor gasi abateri grave vor aplica sanctiuni. Scopul acestor controale este in esenta unul preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Despre fenomenul migratiei, la Ghibu

Un Proiect ERASMUS de mare amploare se desfasoara zilele acestea la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” din Sibiu. Participa la workshopuri profesori si elevi din 5 tari. Cei prezenti invata impreuna despre fenomenul migratiei, integrare si respect. profesori si 12 elevi din Norvegia, Franta, Germania si Austria invata zilele acestea alaturi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro