Amenzi pentru comert ilicit de produse alimentare

Hila Ovidiu

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au dat in weekend iama in comerciantii de carne de oaie din Jina. In urma controalelor au fost confiscate peste 70 de kilograme de carne si s-au aplicat amenzi de peste 12 mii de lei.

In weekend reprezentantii DSVSA Sibiu, insotiti de jandarmi au efectuat o ampla actiune de control in localitatea Jina unde au verificat comerciantii ambulanti de produse alimentare. Pentru ca au descoperit animale sacrificate in alte parti decat abatoarele autorizate inspectorii Directiei Sanitare Veterinare au confiscat in vederea distrugerii o cantitate de 72 de produse alimentare. Au fost depistate in total 4 abateri de la normele veterinare si au fost aplicate amenzi in valoare totala de 12.400 de lei.

Inspectorii DSV spun ca vor continua actiunile de acest gen si in perioada urmatoare dat fiind faptul ca in judetul Sibiu au fost depistate mai multe focare de scrapie, o boala care afecteaza oile. Maladia nu este transmisibila la om insa face ravagii prin fermele oierilor.

Pana acum au fost sacrificate din cauza bolii aproximativ 400 de  animale din 5 localitati ale judetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ROCRIS, defect inca odata

Sistemul informatic care genereaza cazierele judiciare s-a defectat inca odata. Cei care au mers la inceputul saptamanii sa isi scoata cazierul au putut doar sa isi depuna cererile. Este pentru a doua oara in acest an cand platforma nu functioneaza. Platforma folosita pentru eliberarea cazierului judiciar s-a defectat nca odata. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro