Alerte nivologice din 11 puncte montane din toata tara

Hila Ovidiu

De la iarna pasionatii de sporturi de iarna vor avea informatii legate de stratul de zapada si riscurile de avalansa venite din 11 statii amplasate in muntii de pe teritoriul tarii noastre. Proiectul pilot deocamdata este coordonat chiar de la centrul de progrnoza din Sibiu. De altfel, judetul nostru este singurul din tara care detine specialisti nivologi.

Proiectul de monitorizare, experimentala pana acum, a inceput din iarna anului trecut de cand celor 4 statii deja consacrate le-au fost adaugate inca 7.

Din iarna lui 2018 buletinele de avertizare in privinta avalanselor vor fi emise si pentru populatie dar cu marja de eroare specifica fiecarui proiect aflat la inceput. Chiar si asa ele vor fi extrem de folositoare iubitorilor de drumetii montane si sporturi de iarna.

Specialistii spun ca primavara, in special luna mai, cel putin in zona Balea, zapada este foarte periculoasa. Si asta pentru ca vremea se incalzeste brusc iar zapada se topeste rapid si devine instabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Telefonul la volan, un real pericol!

Sute de accidente rutiere se produc anual din cauza soferilor care,in loc sa fie atenti la trafic, vorbesc la telefon sau il folosesc pentru acces pe site-urile de socializare. Dupa tragicul eveniment din Ungaria politistii au decis sa fie mult mai drastici in ceea ce ii priveste pe conducatorii  auto […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro