Alarma la dezastre

Hila Ovidiu

Daca e prima zi de miercuri din luna, suna alarmele! Semnalele emise de catre sirene in cursul acestei zile anunta “alarma la dezastre”.

Sunt aproape 2 ani de zile de cand in fiecare prima zi de miercuri a lunii se fac teste de functionalitate a sistemelor de alarmare  si de constientizre a populatiei cu privire la mesajul pe care il transmit semnalele sonore.

Conform legislatiei din tara noasatra sunt 4 tipuri de alarme fiecare definita printr-un anumit tip de sunet. Vorbim aici despre alarma la dezaste, prealarma aeriana, alarma aeriana si incetarea alarmei.

Alarma la dezastre, cea care a fost utilizata miercuri,  emite 5 sunete de catre 16 secunde cu pauza de 10 secunde intre ele in cazul alarmelor simple si 5 sunete de cate 8 secunde cu pazuaa de 5 secunde intre ele in cazul alarmelor cu aer comprimat.

Incetarea alarmei presupune un sunet continuu timp de doua minute la alarmele simple in timp ce, la cele cu aer comprimat durata se reduce la un singur minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Asfalt distrus la nici 3 luni de la finalizarea lucrarilor

Strada “Prelungirea Sacel” arata ca dupa bombardamente. Trist este ca asfaltul a s-a distrus la doar cateva luni de cand s-au receptionat lucrarile. Dupa ani de zile in care au facut poteca pana la Primarie cerand sa fie asfaltata si strada lor pentru ca si ei sunt platitori de taxe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro