AEGEŞ – PERCHEZIȚII PENTRU DESTRUCTURAREA A DOUĂ GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

stiri redactie

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, și procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat 85.000 de ţigarete de contrabandă în urma a 12 percheziții efectuate, astăzi, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

La data de 30 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în judeţul Argeș, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Activitățile au fost realizate în localităţile Piteşti şi Stolnici, la locuințele a 8 persoane și sediile unor societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, membrii a două grupări infracţionale, în baza unor înţelegeri infracţionale anterior stabilite, ar fi achiziţionat, transportat, depozitat şi vândut ţigări nefiscalizate, în scopul obținerii unor venituri ilicite prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

Prin activitatea infracțională, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 55.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 85.000 de ţigarete de contrabandă, aproximativ 30.000 de lei, mai multe telefoane mobile şi un suport extern memorie.

12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 3 persoane angajate în cadrul unei societăți de transport public de persoane din județul Sibiu

Vă informăm că în data de 29.07.2020 au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 3 persoane angajate în cadrul unei societăți de transport public de persoane din județul Sibiu. În urma acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică. Din primele rezultate ale anchetei au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro