Adrian Dita este noul sef ANCOM

admin

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a votat, joi, cu 236 de voturi „pentru” si 10 voturi „impotriva”, ca Adrian Dita sa preia functia de presedinte al ANCOM.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis, marti, conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului propunerea pentru functia de presedinte al ANCOM, respectiv a lui Adrian Dita, director de Public Affairs la Telekom Romania, care urmeaza sa aiba un mandat de sase ani.

„Avand in vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, cu modificarile si completarile ulterioare, va transmitem nominalizarea domnului Adrian Dita pentru numirea in functia de presedinte al ANCOM, pentru un mandat de tase ani, in cadrul sedintei comune a celor doua camere ale Parlamentului, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti”, se arata in scrisoarea semnata de premierul Sorin Grindeanu.

Adria Dita este director de Public Affairs la Telekom Romania.

Potrivit informatiilor din mediul on-line, Adrian Dita a fost sotul Ancai Alexandrescu, consilier al fostului premier Victor Ponta.

Guvernul a modificat, la sfarsitul lunii aprilie, prin ordonanta de urgenta, procedura de numire a sefului ANCOM, presedintele Romaniei fiind exclus din aceasta procedura, propunerea urmand sa fie luata de Parlament, cu majoritatea voturilor senatorilor si deputatilor.

„Pe ordinea de zi suplimentara a fost o Ordonanta de urgenta de modificare a legii de functionare a Autoritatii Nationale in Telecomunicatii ANCOM. Este vorba de o Ordonanta de urgenta care modifica modalitatea de numire a presedinteului si vicepresedintilor acestei institutii, in speta, presedintele si vicepresedintii vor fi numiti tot la propunerea Guvernului – cum se intampla acum – dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor prezenti. Va reamintesc ca ANCOM este o institutie care functioneaza in subordinea Parlamentului Romaniei”, a declarat atunci purtatorul de cuvant al Executivului, Alina Petrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cel mai emotionant articol: BILETUL DE LA TATA

Dragostea de mama nu se compara cu nimic pe lumea aceasta, dar nici dragostea de tata nu este mai prejos dupa cum a povestit o tanara ce a avut o relatie speciala cu tatal ei. “Nu-mi aduc aminte de mama. A murit cand aveam cateva luni. Tata avea 50 de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro