Activităţi ale IJP Sibiu

stiri redactie

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 1630, pe strada Cornel Lupea din localitatea Racovița, polițiștii rutieri au depistat un tânăr în vârstă de 17 de ani, localnic, în timp ce conducea o autoutilitară fără a deține permis de conducere.

Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

***

La data de 16 decembrie, în jurul orei 0100, pe str. Bisericii din orașul Avrig, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un avrigean în vârstă de 36 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În continuare, pe numele acestuia s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 1 și art. 337  din Codul Penal.

***

RECOMANDĂRI PENTRU O DEPLASARE ÎN SIGURANȚĂ!

Având în vedere sezonul pe care îl traversăm, în vederea prevenirii accidentelor rutiere, le recomandăm șoferilor în primul rând, să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să nu se angajeze în depășiri și să folosească, atunci când situația o impune, proiectoarele de ceață.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Mențineți banda de deplasare fără a vă apropia nici de marcajul de separare a benzilor sau sensurilor, nici de marginea din dreapta a părții carosabile, iar când intenționați să virați, asigurați-vă în prealabil foarte bine.

Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Nu in ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rețea nouă de distribuție a apei potabile pe strada Sălajului

Apă Canal Sibiu SA anunță că joi, 17 decembrie ac., între orele 08,00 –16,00, vor fi executate lucrări de cuplare a noii conducte de distribuție a apei depe strada Sălajului din municipiul Sibiu. Lucrările sunt executată de firma TerraBuilding în cadrul programului de modernizare a cartierului Ștrand, derulat dePrimăria Municipiului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro