ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

stiri redactie

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 92 de societăți comerciale, 263 mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.400 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, din care 69 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 17 pentru participarea la evenimente în spațiul privat și 4 pentru nerespectarea prevederilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea sancțiunilor fiind de 23.000 de lei.

La data de 25 martie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băile Govora, Postului de poliție Bunești, cu sprijinul celor din cadrul Biroului de Analiza a Informațiilor s-au sesizat cu privire la faptul că, în comuna Bunești are loc un eveniment privat, cu mai mulți participanți.

Au fost identificate 13 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 65 de ani, din comună.

Polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.000 de lei, în baza Legii 55/2020.

La activitate au participat și jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi stațiune Balneoclimaterică Băile Govora.

Patrule pedestre, formate din polițiști și polițiști locali derulează de asemenea acțiuni de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricțiile de circulație, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV -2.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Reamintim că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, este restricționată, cu unele excepții pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor de COVID 19.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zi de foc pentru pompierii argeșeni

Pe parcursul zilei de ieri au fost solicitați să intervină la cinci incendii pe raza județului nostru. A fost vorba de două incendii de vegetație uscată, care au distrus aproximativ 10000 mp de teren, 300 kg de resturi vegetale și gunoi menajer în Ștefănești și alte trei căzuri în care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro