ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

stiri redactie

Aproximativ 2.000 de persoane, peste 170 de locaţii şi 300 de autovehicule au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul acţiunilor de prevenire a răspândirii şi limitare a inferctării cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, un număr de 184 de poliţişti şi 38 de polițişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 29 de acţiuni punctuale (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi 1 cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.946 persoane, precum și 308 autovehicule, dintre care 120 de mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 148 de societăți comerciale, în cadrul a 171 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri, cu care s-a acţionat în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.500 de lei, după cum urmează:

-149 de sancţiuni, în valoare de 20.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-30 de sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

  •  

Având în vedere contextul epidemiologic actual, abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 22.00-05.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vizita membrilor comisiilor de apărare la Academia Forțelor Terestre din Sibiu

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au însoțit marți, 23 martie, pe membrii celor două Comisii pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlamentul României, într-o vizită de lucru la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Pe timpul vizitei, parlamentarilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro