ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

stiri redactie

1.600 de persoane verificate, aproape 180 de societăţi comerciale şi peste 300 de autovehicule. Activitățile din ultima zi a săptămânii au fost intense.

În ultimele 24 de ore, un număr de 211 poliţişti şi 42 de polițişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 42 de acţiuni punctuale (dintre care 25 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.600 de persoane (din care 1.056 doar în cadrul acțiunilor punctuale), precum și 315 autovehicule, dintre care 104 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 178 de societăți comerciale, în cadrul a 166 de  obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.000 de lei, după cum urmează:

-171 de sancţiuni, în valoare de 20.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-41 de sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie

-o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, unei persoane care nu a respectat măsura izolării/carantinării la adresa declarată.

  •  

Nu a respectat măsura izolării/carantinei

În ziua de 21 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, care efectuau verificarea persoanelor care au stabilită măsura izolării sau carantinării la adresa declarată, au identificat un tânăr de 20 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din Ștefănești.

În urma celor constatate, tânărul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ACTIVITĂŢI DE COMBATERE A DELICTELOR SILVICE

În urma activităţilor de combatere a delictelor silvice, desfăşurate de poliţiştii argeşeni pe parcursul săptămânii trecute, împreună cu specialişti silvici, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 20.000 de lei. În perioada 16-21 martie a.c., echipe formate din polițiști și specialiști silvici, alcătuite din poliţiştii Biroului de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro