Acțiuni ale IJP Sibiu, în ultimele ore

Cercetate penal și reținute pentru săvârșirea a 9 furturi

La data de 13 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut două sibience în vârstă de 18, respectiv 27 de ani, cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în formă continuată.

În fapt, cele două tinere sunt bănuite că, în perioada aprilie – mai a.c., au sustras în mod repetat bunuri alimentare și nealimentare din incinta mai multor magazine aparținând aceleiași societăți comerciale din municipiul Sibiu.

Prin cele 9 acte materiale pentru care tinerele sunt cercetate s-ar fi creat un prejudiciu în valoare de 10.000 de lei.

La data de 13 mai, față de persoanele în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori

În cursul zilei de 13 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică din I.P.J. Sibiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic, în zona localității Gura Râului.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat un localnic în vârstă de 43 de ani în timp ce, cu ajutorul unui atelaj hipo, transporta 15 arbori din specia fag și molid.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că arborii au fost tăiați ilegal, iar în locul tăierii au fost identificate 76 de cioate de arbori de diferite specii, pe care bărbatul urma să le transporte la domiciliu.

În aceste condiții, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Gura Râului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

REȚINUT PENTRU FURT

La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au reținut pe o perioadă de 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, din Budești, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În fapt, la data de 11 mai a.c., polițiștii au fost sesizați cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro