ACTIUNI ALE IJP SIBIU

Cercetat penal pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, a fost reținut

La data de 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au reținut un bărbat în vârstă de 25 de ani, domiciliat în satul Coveș. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea unei măsuri de protecție dispusă în executarea unui ordin european de protecție.

În fapt, la data de 27 martie a.c., în jurul orei 20,30, pe strada Bisericii din localitatea de domiciliu, bărbatul s-ar fi apropiat de fosta concubină, o tânără în vârstă de 20 de ani, la o distanță mai mică de 30 m, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție emis de Judecătoria Agnita la data de 06.03.2020.

În aceste condiții, bărbatul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță și urmează a fi prezentat unității de prachet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea unei măsuri de protecție dispusă în executarea unui ordin european de protecție.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 23,30, în comuna Blăjel, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DC 17.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se află un tânăr în vârstă de 17 ani, din comuna Bazna, sat Boian, care nu deține dreptul de a conduce, autoturismul este neînmatriculat, iar numărul de înregistrare aplicat pe mașină este unul fals.

Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, respectiv conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar pe numele proprietarului autovehiculului, unchiul celui aflat la volan, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare, bărbatul oferindu-i mașina spre a fi condusă pe drumurile publice deși cunoștea faptul că nepotul său nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 28 martie a.c., în jurul orei 19,30, pe strada Semaforului din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 31 de ani, din județul Vâlcea.

Deși testarea a rezultat într-o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 23,30, în localitatea Șeica Mare, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141A de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Șura Mare.

Din verificările efectuate, a rezultat că șoferul nu deține dreptul de a conduce, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 01,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Viitorului de către un bărbat în vârstă de 21 de ani, din Ocna Sibiului.

Polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

De asemenea, pe numele proprietarului mașinii, s-a deschis dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care cunoaște faptul că nu deține acest drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

COMUNICARE GCS - 30 MARTIE ORA 13

Începând de ieri, 29 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro