A crescut numarul somerilor

Hila Ovidiu

Somajul creste si la Sibiu. 170 de persoane au ingrosat randurile celor fara un loc de munca in luna trecuta. La ora actuala rata somajului a ajuns la 4, 39 la suta, numarand aproape 8200 de someri.

In ciuda eforturilor  depuse de catre Agentia Judetean pentru Ocuparea Fortei de Munca, numarul somerilor continua sa creasca de la o luna la alta. La finele lunii februarie judetul numara mai bine de 8 mii de persoane care nu au la ora actuala un loc de munca. Cei mai multi someri sunt in municipiul Sibiu. Vobrim despre aproximativ 3200 de persoane. La Medias sunt inregistrati 2424 someri, la Agnita aproximativ 1200, la Dumbraveni 783, la Avrig aproximativ 500 si la Cisnadie, cei mai putini, doar 179. Asa ca este lesne de inteles de ce oamenii s-au calcat efectiv in picioare la minibursa organizata joi la sediul Agentiei. Ciudat este faptul ca cei mai multi someri, adica peste 2200 au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. O cifra aproximativ egala se inregistreaza si la grupa de varsta 40-50 de ani. Sunt insa si vesti bune. Pe parcursul lunii trecute aproape 500 de sibieni au fost incadrati in munca cu ajutorul Ajofm. Vorbim despre 134 de someri care au fost beneficiari ai serviciilor de mediere a muncii realizate de catre agentiile locale, in timp ce alti 212 si-au gasit un loc de munca cu ajutorul informarii si consilierii oferite de agentie. 21 de someri abnsolventi ai cursurilor de formare profesionala realizate de catre Ajofm Sibiu au reusit luna trecuta sa se incadreze in campul muncii, in timp ce alti 23 de absolventi au fost incadrati prin subventionarea locurilor de munca. Cei care au reusit sa iasa de pe listele de somaj si sa intre pe cele ale persoanelor active au primit si ceva bani in plus. 16 someri au beneficiat de de alocatii pentru ca s-au incadrat in munca inainte de expirarea perioadei de somaj si 10 absolventi s-au ales cu prima de incadrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Laborator de chimie judiciara la Sibiu

Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Sibiu ar putea avea in curand un laborator de chimie judiciara. Comisarul sef Tiberiu Ivancea, seful IPJ Sibiu, a anunta ca infiintarea acestui laborator este o prioritate a Inspectoratului pentru acest an. Investitia se ridica la aproximativ 500.000 de euro, dar in tara mai exista […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro