Abonament gratuit pe Tursib pentru elevii cu situatie materiala precara

Hila Ovidiu

Cateva zeci de copii ce locuiesc in Sevis, Padurea Dumbrava sau Viile Sibiului beneficiaza de abonamente gratuite pe mijloacele de transport in comun. Acestea sunt subventionate de catre municipalitate. Acesta este cel de-al optulea an consecutiv in care elevii pot veni la scoala in Sibiu gratuit.

Inca din 2004 firma de transport public si municipalitatea sibiana ofera copiilor proventiti din familii cu situatie materiala precara abonament gratuit pe toate rutele de transport in comun astfel incat elevii sa poata ajunge la scoala fara nicio problema. Cei mai multi copii care beneficiaza de acest abonament locuiesc in Padurea Dumbrava, in Sevis sau in Viile Sibiului. In anul 2004 cand a inceput acest proiect beneficiari au fost 45 de micuti. Cei mai multi din acestia erau din zona Padurii Dumbrava si de la Sevis. La ora actuala numarul acestora aproape ca s-a dublat. Municipalitatea sibiana acopera integral cheltuielile de transport ale micutilor. Astfel acestia beneficiaza de abonamente lunare, fiecare in valoare de 50 de lei. Copiii nu beneficiaza de acest abonament si pe perioada vacantelor ci numai in timpul frecventarii cursurilor. Din visteria municipala ies in acest scopa aproximativ 32 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai putine viroze

A scazut numarul de viroze si pneumonii. Fata de saptamana trecuta in aceasta perioada numarul imbolnavirilor a scazut cu peste 30 la suta. Medicii se asteapta totusi ca numarul acestora sa urce din nou odata cu racirea vremii din ultimele doua zile. Dintre ghinionistii care totusi s-au imbolnavit cei mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro