77 de persoane fizice si 19 juridice iertate de datorii mai mici de 40 de lei

Hila Ovidiu

Zeci de persoane au fost iertate de primarie de la plata anumitor creante. Vorbim despre sibieni care au datorii mai mici de 40 de lei. In cazul lor pur si simplu executarea silita nu este rentabila.

Pentru ca o executare silita ii costa mai mult decat recuperarea creantei in sine, reprezentantii municipalitatii a decis, prin hotarare de Consiliu Local sa stearga datoriile celor care au creante mai mici de 40 de lei. Cea mai mare suma de care au fost iertati sibienii care nu s-au platit integral darile catre stat este de 36 de lei. Sunt doua persoane in aceasta situatie. La polul opus, cea mai mica datorie catre municipalitate este de un leu. In total de la persoane fizice municipalitatea a sters datorii de putin peste 865 de lei in timp ce de la persoane juridice s-a stins o datorie de 99 de lei. Sibienii nu pot face insa un obicei din a-si achita doar partial taxele si impozitele catre municipalitate pentru ca, daca fac datorii si in anul urmator, la acestea se aduna si cele sterse in urma cu un an si se intra pe procedura de executare silita pentru recuperarea creantelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bursa generala a locurilor de munca se tine vinerea viitoare

Vreti un job mai bine platit? Veniti la Bursa nationala a locurilor de munca. Evenimentul organizat de ajofm va avea loc vinerea viitoare. Cei cateva mii de someri din judet dar si sibienii interesati sa isi schimbe actualul loc de munca au vinerea viitoare sansa de a face un pas […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro