6 masini pradate de hoti in 48 de ore

Hila Ovidiu

A fost ziua si masina sparta la Sibiu. 36 de furturi din auto au avut loc de la inceptului anului si pana in prezent. Politistii spun ca uneori chiar victimele poarta o parte din vina pentru ca lasa la vedere bunuri de valoare in interiorul masinii.

furt auto

Furturile din auto s-au transformat in moda la Sibiu. De la inceputul anului si pana in prezent au fost depuse 36 de plangeri semnate de catre cei care au cazut prada hotilor. 6 dintre ele au fost depuse in ultimele 48 de ore. In 12 dintre cazuri a fost vorba despre componente auto. Hotii prefera ceea ce poate fi smuls cu usurinta. Vorbim aici despre oglinzi, capace de roti si chiar roti. Furturile s-au produs pe timpul noptii iar din interiorul masinii hotii au luat tot ce le-a picat in mana de la borsete, bani, stampile, tablete, telefoane mobile si pana la casetofoane si chiar CD-uri. Politistii mai spun si ca pe jumatate vinovati de aceste furturi sunt, culmea, tocmai proprietarii masinilor care fie isi parcheaza autoturismele in spatii care sa favorizeze spargerea masinii, fie lasa bunuri la vedere, in interiorul autoturismulu. Pentru a nu atrage atentia hotilor, politistii au si cateva recomandari. Din fericire in majoritatea cazurilor de furt, oamenii legii au reusit sa identifice hotii. Asa se face ca tuturor li s-au intocmit dosare penale pentru furt calificat. O persoana a fost deja trimisa in judecata iar in alte 15 cazuri se fac cercetari pentru stabilirea intregii activitati infractionale.
Pentru a putea preveni astfel de nenorociri oamenii legii spun ca masinile trebuiesc parcate doar in spatii special amenajate, portierele incuiate obligatoriu, cheile luate din contact de fiecare data, iar bunurile de valoare ascunse in situatia in care nu pot fi luate cu noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cele mai frumoase gaini in expozitie la Sibiu

De vineri s-a deschis la Sibiu cea mai importanta expozitie de pasari si animale. Pasionatii pot admira exemplare din rase celebre de iepuri si galinacee. Tara noastra este reprezentata de rasa “gat golas de Transilvania” supranumita si gaina minune a Ardealului. Expozitia de pasari de curte si iepuri a luat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro