Sibiul, locul III pe tara la numarul de votanti

Sibiul a fost duminica exemplu de mobilizare la votul pentru alegerile europarlamentare. Cu o prezenta istorica am putea spune la urne, judetul nostru a fost pe locul III la nivel national ca numar de persoane care si-au exercitat dreptul la vot. Favoritii sibienilor au fost USR+PLUS si PNL.

Duminica inca de la primele ore ale diminetii sibienii s-au dus la urne pentru a alege viitorii europarlamentari. Conform Biroului Electoral Central in cele 373 de sectii de votare din tot judetul si-au exercitat dreptul constitutional un  numar de aproape 210.000 de sibieni. Numarul votantilor de la acest scrutin este un record pentru judetul nostru. Mobilizarea a fost masiva. Ca niciodata, oamenii au stat la coada si cate o jumatate de ora. Rezultatele nu s-au lasat insa asteptate. Judetul Sibiu a fost pe locul III, dupa Ilfov si Cluj la numarul de votanti. 55,08% dintre cei cu drept de vot au fost la urne in weekendul ce tocmai s-a incheiat.

La Sibiu a votat si Prima Doamna a Romaniei. Carmen Iohannis si-a exercitat dreptul constitutional la o sectie de la Scoala 4.

Candidatii preferati ai sibienilor au fost cei de pe listele Aliantei USR PLUS si PNL. PSD a obtinut la Sibiu unul dintre cele mai rusinoase scoruri ale ultimelor 4-5 scrutine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se cauta voluntari pentru CIT

Municipalitatea sibiana este in cautare de tineri dornici sa faca voluntariat la Centrul de Informatii pentru Turisti. Cei interesati isi pot depune candidatura pana in 7 iunie. De cand a fost Capitala Culturala numarul turistilor care au ajuns in Sibiu a fost in continua crestere de la an la an. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro