5 PERSOANE AU FOST REȚNUTE ÎNTR-UN DOSAR DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

stiri redactie

Ieri, 26 mai, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat 10 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din județele Cluj, Brașov, Neamț și municipiul București.

Activitățile au vizat mai multe persoane, fiind puse în aplicare 7 mandate de aducere, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Gruparea urmărea firme cu capital important, iar după preluarea acestora membrii grupării solicitau retragerea unor sume de bani, emiterea unor bilete la ordin în alb sau achiziționarea în leasing a unui autoturism de lux. Autoturismul, în valoare de 96.000 euro, a fost recuperat cu ocazia efectuării perchezițiilor.

În urma perchezițiilor a fost ridicată suma de 5.100 euro, un pistol cu aer comprimat deținut ilegal, sisteme informatice, ștampile și documente aparținând unor societăți comerciale.

În urma cercetărilor și audierilor efectuate, 5 persoane au fost reținute de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani din Brașov și patru bărbați din Cluj-Napoca, cu vârsta cuprinsă între 38 și 65 de ani.

În cursul acestei zile, cei 5 bărbați reținuți vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările în acest complex dosar continuă.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, Brașov, Neamț și sector 3 București, Serviciul Criminalistic Sibiu, Unitatea Teritorială de Analiza a Informaților Sibiu, Serviciului de Investigații Criminale Cluj, Neamț și Sibiu, Biroul Investigații Criminale Neamț, precum și al serviciilor de acțiuni speciale Sibiu, Cluj, Brașov și Neamț.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Accident rutier in municipiul Sibiu, pe bvd C. Coposu spre str. Lector

In accidentul rutier sunt implicate 2 autoturisme intr-o coliziunea fata spate, produsă pe fondul neatenției și nepăstrării distantei regulamentare in mers. Un conducator auto, sibian de 68 de ani, a intrat in coliziune cu mașina condusă in fata sa de o femeie de 34 de ani, din Sibiu. Polițiștii rutieri […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro