5 cazuri de rujeola confirmate la Sibiu

Hila Ovidiu

Sibiul, in prag de epidemie de rujeola! 5 cazuri au fost confirmate in ultimele zile. In fiecare dintre acestea vorbim despre copii nevaccinati.

Copiii bolnavi de rujeola sunt din Medias, Tarnava, Saros si Cisnadie. Niciunul dintre ei nu fusese imunizat impotriva acestei boli. 4 dintre ei au necesitat internare in spital. La momentul de fata cei 5 minori sunt in afara oricarui pericol. In comunitatile in care au fost inregistrate imbolnaviri s-au luat de urgenta masuri de vaccinare a contactilor sau a celor care pana la momentul de fata nu au fost imunizati. De asemenea s-a solicitat intensificarea actiunilor de recuperare a copiilor nevaccinati mai ales pentru cei cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani. la acest moment in judetul Sibiu mai sunt 1266 de doze de ser imunizant la Directia de Sanatate Publica si alte 1500 la medicii de familie din teritoriu. Mai sunt insa de imunizat aproape 3 mii de copii. dintre acestia putin peste 700 au varste de pana intr-un an, aproximativ o mie au varste de pana la 5 ani si 1170 au varste de pana in 7 ani. Pentru a preveni epidemiile prezente la nivel mondial, Ministerul Sanatatii a decis vaccinarea anticipata a copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 11 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fara lasere si lampioane in apropierea Aeroportului

Atentie, sibieni! Nu utilizati pe timp de noapte lasere si nu lansati lampioane. Distractia dumneavoastra poate conduce la o tragedie aeriana. Reprezentantii Aeroportului International spun ca aceste tipuri de lumina induc in eroare pilotii care trebuie sa ajunga cu avioanele la Sibiu. Reprezentantii Aeroportului International Sibiu spun ca au constatat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro