4 noi cazuri de borelioza

Hila Ovidiu

Au fost confirmate 4 noi cazuri de boala lyme. Numarul imbolnavirilor din ultimii ani trece de cateva zeci de cazuri. Boala apare in urma intepaturii de capusa.

Medicii Directiei de Sanatate Publica spun insa ca este abia inceputul sezonului si ca pe parcursul verii numarul confirmarilor va creste. Din cauza schimbarilor climatice populatiile de capuse au crescut vertiginos la Sibiu. Cel putin la momentul de fata este judetul cu cele mai multe raportari atat de intepaturi de capusa cat si de cauri sau suspiciuni de borelioza. In 2015 spre exemplu au fost depistate 63 de cazuri de boala lyme. Dintre acestea mai bine de jumatate erau de primul stadiu, adica survenite intepaturilor de data recenta. In urma cu 3 ani au fost inregistrate 44 de cazuri. In 2016 numai pe perioada verii fusesera diagnosticati cu “Boala cu o mie de fete” 16 sibieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Acoperis in flacari la Porumbacu de Jos

Acoperisul unei case a luat foc la Porumbacu de Jos. Culmea este ca flacarile au pornit de la o filigorie. Dupa minute intregi de interventie flacarile au fost stinse. O familie din Porumbacu de Jos aproape ca a ramas sub cerul liber dupa ce acoperisul casei in care locuieste a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro