3810 doze in prima transa

Hila Ovidiu

Luni au sosit la Sibiu primele doze de vaccin antigripal. Vorbim despre aproximativ 4 mii de doze din cele 60 de mii solicitate Ministerului Sanatatii. Prioritate la vaccinare vor avea cei aflati in categoriile de risc.

vgIncepe campania de vaccinare antigripala. Prima transa a sosit deja luni. Este vorba despre putin peste 3800 de doze. Prima transa reprezinta sub 10 % din cat a solicitat Directia de Sanatate Publica pentru judetul Sibiu. S-a estimat ca necesarul pentru acest sezon este de 60 de mii de doze. Recomandarile de vaccinare se indreapta in special catre personalul medical. Ei sunt pe de-o parte primii expusi, iar pe de alta parte riscul de propagare este mai mare pentru ca ei sunt cei care trebuie sa lucreze cu pacientii. Urmatoarele doze vor veni in saptamanile care urmeaza. Din categoriile de risc mai fac parte femeile insarcinate si batranii de peste 65 de ani.
Ministerul Sanatatii a platit pentru fiecare doza de vaccin antigripal aproximativ 11 lei. au fost achizitionate pentru acest an 500 de mii de doze de vaccin care trebuie sa ajunga in intreaga tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi certati cu legea

Weekendul alegerilor nu a fost unul cu noroc pentru toata lumea. Cel putin nu pentru soferii certati cu legea. 8 dintre ei s-au ales cu dosare penale iar alti 34 vor fi pietoni in perioada urmatoare dupa ce au incalcat legislatia rutiera. Politistii rutieri nu au avut liniste nici in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro