3810 doze in prima transa

0
546

Luni au sosit la Sibiu primele doze de vaccin antigripal. Vorbim despre aproximativ 4 mii de doze din cele 60 de mii solicitate Ministerului Sanatatii. Prioritate la vaccinare vor avea cei aflati in categoriile de risc.

vgIncepe campania de vaccinare antigripala. Prima transa a sosit deja luni. Este vorba despre putin peste 3800 de doze. Prima transa reprezinta sub 10 % din cat a solicitat Directia de Sanatate Publica pentru judetul Sibiu. S-a estimat ca necesarul pentru acest sezon este de 60 de mii de doze. Recomandarile de vaccinare se indreapta in special catre personalul medical. Ei sunt pe de-o parte primii expusi, iar pe de alta parte riscul de propagare este mai mare pentru ca ei sunt cei care trebuie sa lucreze cu pacientii. Urmatoarele doze vor veni in saptamanile care urmeaza. Din categoriile de risc mai fac parte femeile insarcinate si batranii de peste 65 de ani.
Ministerul Sanatatii a platit pentru fiecare doza de vaccin antigripal aproximativ 11 lei. au fost achizitionate pentru acest an 500 de mii de doze de vaccin care trebuie sa ajunga in intreaga tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.