0
667

Salvamontistii sibieni au fost mobilizati sambata dupa-amiaza sa intervina in ajutorul unei turiste ajunsa in zona refugiului Caltun, la peste 2000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, întrucat femeia prezinta dureri abdominale severe.

Pentru preluarea turistei, s-a apelat, iniţial,  la elicopterul SMURD, dar, din cauza vântului, nu s-a putut ateriza in zona.

Drept urmare, femeia va fi coborâta pe targa, într-o zona unde se va putea ateriza , precizeaza seful Salvamont Sibiu, Adrian David.Opt salvamontişti din Sibiu, Argeş şi Bihor au preluat femeia şi au coborât-o pe targă aproximativ 300 de metri, unde se aşteaptă din nou elicopterul.Din informaţiile furnizate de şeful Salvamont Sibiu, femeia, care acuză dureri abdominale puternice, se afla în Munţii Făgăraş împreună cu soţul şi intenţiona să urce pe Vârful Negoiu.În jurul orelor 19.00,  pilotul elicopterului SMURD Tg.- Mureş a reuşit , la  a doua încercare, să preia femeia în vîrsta de 35 de ani care se simţea rău. Pacienta a fost transportată din mUnţii Făgăraş la Spitalul Judeţean din Tg. Mureş, informează Salvamont Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.