Hila Ovidiu

Adaposturile pentru canicula au fost deschise inca din aceasta dimineata. Zeci de oameni s-au oprit in zonele special amenajate pentru a bea un pahar cu apa rece si pentru a-si trage sufletul departe de arsita de afara.

danilescuIn incercarea de a fugi din calea toropelii sibienii s-au ascuns de soare cum au stiut mai bine. Unii s-au refugiat in parcuri, norocosii care nu au fost nevoiti sa mearga la serviciu s-au baricadat in case, cei de la birouri au turat la maxim aparatele de aer conditionat iar cei nevoiti sa iasa din casa au cautat sa mearga pe la umbra si s-au racorit cu inghetata. In ajutorul lor au sarit si reprezentantii municipalitatii care a amplasat in oras 8 puncte de adapost impotriva caniculei. Reprezentantii Serviciului pentru Situatii de Urgenta din subordinea municipalitatii au decis amplasarea acestor puncte in spatii inchise, in zone in care temperatura sa fie mai mica decat cea de afara fara a supune oamenii riscului unui soc de temperatura. Asa se face ca, doua dintre aceste puncte de adapost sunt chiar in interiorul celor doua claridi ale Primariei. Tot in zona centrala mai este amplasat un astfel de punct la intrarea in Muzeul National Brukenthal, la intrarea in Teatru, in hala Pietei Cibin, in fata pietelor din Vasile Aaron si Rahova dar si in fata parcului din Strand. Daca temperaturile vor urca si mai mult, municipalitatea este pregatita sa amplaseze si puncte de prim ajutor. Pana atunci insa cel putin cei mici au gasit o metoda inedita de a se racori. Si-au petrecut aproape toata ziua scaldandu-se in jeturile fantanii arteziene din Piata Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cod galben de canicula

48 de ore de foc pentru cea mai mare parte a Romaniei. Atat dureaza primul episod de canicula din aceasta luna. Mercurul din termometre a urcat pana la 37 de grade la Sibiu in cursul zilei de joi. Romania s-a copt joi la mai bine de 35 de grade Celsius. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro