323,5 milioane de lei, bugetul estimat al judetului

Hila Ovidiu

Cresterile salariale din administratie afecteaza bugetul de investitii al Consiliului Judetean Sibiu. Daniela Campean, presedintele CJ, spune ca aproximativ 30 de milioane de lei vor merge catre plata cresterilor salariale. Bugetul din acest an al judetului este de 323,5 de mii de lei.

Proiectul de buget al Consiliului Judetean va fi facut public in varianta finala doar dupa publicarea Legii Bugetului in Monitorul Oficial. Pana atunci, estimarile arata ca judetul nostru va avea la dispozitie in 2017 putin peste 323 de milioane de lei. Din aceasta suma, aproape 85 la suta merge catre cheltuielile salariale, iar ce mai ramane se indreapta spre investitii. Marile proiecte ale acestui an sunt demararea investitiilor necesare pentru ridicarea noului spital si pregatirile pentru 2019 cand Sibiul va fi Regiune Gastrnonmica Europeana. Cresterile salariale anuntate de partidul de guvernamant pentru administratia publica taie insa din bugetul de dezvoltare. Per total suma se ridica undeva la 30 de milioane de lei. Cei mai multi bani ii vor primi cei de la DGASPC si angajatii din sistemul cultural. Vestea buna este ca avem o crestere de 2 la suta pe dezvoltare. Consiliul Judetean reuseste insa sa iasa din impas si cu ajutorul excedentului bugetar, adica a banilor care nu au apucat sa fie cheltuiti in 2016. Vorbim aici despre o suma de aproximativ 46 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bilete suplimentate la Teatrul Gong pentru "Vrajitorul din Oz"

Record de cereri de bilete pentru spectacolele Teatrului Gong. Cea mai cautata piesa de teatru este „Vrajitorul din Oz”. Reprezentatiile de la finalul saptamanii au fost suplimentate pentru ziua de duminica. Reprezentatiile pentru care au fost deja epuizate biletele sunt cele de sambata de la ora 18.00 si duminica de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro