3 tipuri de vaccinuri livrate catre DSP Sibiu

Hila Ovidiu

Vaccinuri care lipsesc inca de la inceputul anului au ajuns saptamana aceeasta la Sibiu. Directia de Sanatate Publica va incepe distribuirea lor in cel mai scurt timp. Vaccinul hepatitic va fi folosit numai in cazul nou-nascutilor proveniti din mame care au avut aceasta boala.

In prag de sarbatori pascale, Ministerul Sanatatii le face “cadou” micutilor o transa de vaccinuri care lipsesc din spitalele sibiene inca de la inceputul anului. Vorbim despre vaccinul hexavalent, vaccinul tetravalent si cel Hepatitic de tip B. Au ajuns pana acum la Directia de Sanatate Publica Sibiu 1113 doze de hexavalent, vaccin ce se administreaza copiilor la varstele de 2, 4 si 11 luni, 2100 de imunizant tetravalent folosit pentru prevenirea poliomielitei, a difteriei si a tetanosului si 120 de doze de vaccin hepatitic B. Cel din urma este destinat exclusiv copiiilor nascuti din mame ale caror teste au iesit pozitive pentru infectii acute sau cronice de virus hepatitic B. Vaccinul impotriva hepatitei a fost deja distribuit in materinitatile din judet. Celelalte imunizante vor ajunge la medicii de familie incepand de saptamana viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Calendarul Zilei de 13 aprilie

1452 – Tratatul de pace de la Adrianopol, încheiat între Ungaria şi Imperiul otoman (ratificat la Seghedin) şi mijlocit de domnul Vladislav al II-lea. Turcii se obligau să înceteze atacurile asupra Ţării Româneşti, Transilvaniei, Ungariei, Serbiei şi Ragusei şi să nu ridice noi fortificaţii de-a lungul Dunării. Ţării Româneşti i […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro